Beatrix heeft toch aandacht voor slachtoffers junta

Met het bericht dat koningin Beatrix tijdens het staatsbezoek toch de dwaze moeders heeft gesproken, heeft zij ons positief verrast.

Zaterdag was in de Volkskrant te lezen dat onze koningin, de kroonprins en de prinses in de nacht van vrijdag op zaterdag in het geheim heeft gesproken met twee dwaze moeders. Behalve dwaze moeders Margarita Gropper en Marta Vasquez was ook Patricia Valdez van de partij. Zij vertegenwoordigde Memoria Abierta, waarin vijf non-gouvermentele organisaties op het gebied van de mensenrechten verenigd zijn. Dit drietal dames was uitgenodigd op een receptie in het Teatro Colón in Buenos Aires. De Dwaze Grootmoeders lieten verstek gaan in verband met hun bezoek aan Europa, zo lieten zij weten.

Mogelijk heeft koningin Beatrix na herhaalde kritiek in de Nederlandse en Argentijnse pers toch gekozen voor een persoonlijk gesprek met slachtoffers van de dictatuur. Verschillende organisaties lieten hun teleurstelling blijken over de geringe aandacht voor de junta tijdens het bezoek van de koninklijke delegatie aan Argentinie.
Eerder hadden de dwaze moeders aangegeven niet te zitten wachten op een uitnodiging om aanwezig te zijn bij een onderdeel van het staatsbezoek omdat ze verwachtten dat een gesprek met de koningin en haar gevolg er toch niet in zou zitten.

Bron: Volkskrant, 1 april 2006


bericht toegevoegd op: 6 april 2006 - terug naar het nieuws-overzicht