Moeders niet aanwezig bij dansvoorstelling

Voor zover bekend waren er geen moeders aanwezig bij de dansvoorstelling die door Nederland aan Argentijnse genodigden is aangeboden.

In Argentinie is het woord Moeders een begrip geworden, als simpelweg over moeders gesproken wordt dan worden de Dwaze Moeders bedoeld, de moeders van wie kinderen tijdens de dictatuur ontvoerd, gemarteld en vermoord zijn. Er waren moeders en andere vertegenwoordigers van mensenrechtenrechtenorganisaties uitgenodigd bij de door Nederland aangeboden dansvoorstelling.

Er is de laatste dagen veel discussie over het feit of er nu wel of niet voldoende aandacht wordt besteed tijdens het staatsbezoek aan de schendingen van de mensenrechten tijdens de dictatuur. Ook was het afwachten hoe Argentinie zou reageren op het bezoek van Koningin Beatrix, Alexander en Maxima. Er is geen opininiepeiling dus kunnen we slechts uit signalen proberen op te maken hoe het volk reageert. Het feit dat er kennelijk geen moeders aanwezig waren bij de voorstelling kan alleen maar worden uitgelegd als teken dat de werkelijke slachtoffers uiteindelijk de aanwezigheid van de koningin, Alexander en Maxima niet erg op prijs hebben gesteld. Wel aanwezig was Ernesteo Moreau als vertegenwoordiger van de Asamblea Permanente de Derechos Humanos (APDH), Permanente Asamblee van de Mensenrechten. Moreau is tevens voorzitter van het college van advocaten in Buenos Aires.

De site van de APDH (Spaans)


bericht toegevoegd op: 1 april 2006 - terug naar het nieuws-overzicht