Koningin in Calafate - Argentinie

De koningin heeft een veilige verblijfplaats gevonden ver in het zuiden van Argentinie alvorens te beginnen aan het staatsbezoek aan Argentinie [beeld material] http://www.caras.com.ar/edicion_1264/nota_00.htm

Volgens berichten uit Argentinie is de koningin zaterdag aangekomen in El Calafate. Ze verblijft daar op een exclusieve ranch met de naam Nibepo-Aike. Het is een typische ranch uit het begin van de vorige eeuw. Deze heeft toebehoord aan een Joegoslavische kolonist.
El Calafate bevindt zich in het natione park Los Glaciares, dat is ver in het zuiden van Argentinie. Het schijnt dat de koninklijke familie in die regionen bezig is om grond te kopen. Zoals de naam aangeeft zijn er veel gletchers.
In El Calafate is een vliegveld.
Helaas is ze daar ver van enige plaats die in de reisgids Argentinie Een Beetje Anders wordt aanbevolen. De eerste gemiste kans aan de vooravond van het staatsbezoek aan argentinie. Maar ze kan hier wel ver van de boze buitenwereld genieten van haar rust.
Het Comite Argentinie Een Beetje Anders zal de komende week de bewegingen van de koningin volgen en van commentaar voorzien.

El Calafate in Google Earth: Google Coordinaten

voor informatie over Calafate: CALAFATEbericht toegevoegd op: 26 maart 2006 - terug naar het nieuws-overzicht