Herdenking 24 maart in Nederland

Op 24 maart heeft het Comite Argentinie Een Beetje Anders, mede namens H.I.J.O.S, de alternatieve reisgids voor het saatsbezoek aan Argentinie aangeboden bij Paleis Noordeinde en bloemen gelegd in Amsterdam.

Bij Paleis Noordeinde is de reisgids afgegeven aan de Marechaussee. Helaas was de koningin al op 23 maart vertrokken om eerst enige dagen in Brazilie door te brengen. Hoewel het Comite een verzoek had ingediend om het persoonlijk te mogen aanbieden op deze speciale dag heeft de koningin afwijzend gereageerd. Het comite heeft nog een brief gestuurd met de mededeling het toch op 24 maart persoonlijk bij het paleis te komen afleveren. Helaas zijn ze niet op de hoogte gesteld van het feit dat de koningin al vertrokken zou zijn op die dag. Gehoopt wordt dat de staf van de koningin de reisgids nog zal doorsturen.


FOTO: De brief op weg naar de koningin?

Daarna zijn in Amsterdam op het Dwaze Moeders Plein (Osdorp) bij het monument bloemen gelegd.
Er is afgesproken om vanaf nu jaarlijks op 24 maart bij het monument een herdenking te organiseren. Aanwezig was o.a. Mies Bouhuys. Mede dankzij de organisatie SAAM, Steun Aan Argentijnse Moeders, waarin zij zeer actief was, is het monument tot stand gekomen.


bericht toegevoegd op: 25 maart 2006 - terug naar het nieuws-overzicht